Už vás nebaví klasický čaj? Zkuste horké čajové nápoje!

Nastává podzim a s ním i období, kdy je smutno a sychravo. Povzbudit na mysli i na těle vás mohou horké nápoje. Nemusíte však sázet na klasický čaj. Zkuste s čajem vyzkoušet něco nového!

Příprava lahodných drinků

Veškeré recepty si můžete nachystat v pohodlí domova. Nebudete k tomu potřebovat nic speciálního. Jestliže si však chcete vychutnat co nejpřesnější chuť, investujte do kvalitního sypaného čaje. Vybírejte od kvalitních značek – s čaji Twinings, Ahmad Tea nebo English TeaShop rozhodně nešlápnete vedle.

Chai tea latté

  • 400 ml mléka
  • 400 ml vody
  • 3 lžíce sypaného černého čaje
  • strouhaný zázvor
  • hřebíček
  • kardamom
  • cukr
  • skořice celá

Připravte černý čaj a nechte jej louhovat. Do hrnce mezitím nalijte mléko spolu s kořením a nastrouhaným zázvorem a přiveďte k varu. Poté už jen přilejete čaj a dle chuti osladíte. Servírovat můžete s domácí šlehačkou.

Rose Latté

  • 2 lžíce černého čaje
  • 400 ml mandlového mléka
  • ½ lžíce růžového sirupu
  • sušené plátky růže

Nejprve se pusťte do přípravy černého čaje. Mezitím, co se bude louhovat, ohřejte mandlové mléko. Poté do něj přidejte růžový sirup a napěňte. Nemusíte doslazovat – růžový sirup je sám o sobě velmi sladký. Našlehané mléko opatrně přelijte do černého čaje a ozdobte sušenými lístky růží.

Pečený čaj s rumem

  • libovolné ovoce
  • cukr
  • skořice
  • badyán
  • hřebíček
  • 1 citron
  • rum

Ovoce pečlivě nakrájejte na malé kostičky spolu s citronem a dejte do pekáče. Zasypte cukrem a kořením. Vše pečlivě promíchejte. Nastavte troubu na 200°C a pečte zhruba 30 minut při této teplotě. Hned po upečení přidejte rum a naplňte do předem připravených skleniček. Zavíčkujte je a otočte dnem vzhůru. Pečený čaj je hotový. Pro přípravu samotného čaje potom dejte do hrnečku 2 lžíce a zalijte horkou vodou. Ovoce na vás bude čekat na dně.

Profi články
  • 3
    Shares

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


three × three =