Prospěšná a lehce stravitelná mouka

Na trhu se v poslední době objevilo skutečně mnoho druhů mouky a také výrobci nelení, aby dodávali svým zákazníkům bezpočet novinek. Potom není divu, že se dají zakoupit již různě připravované směsi na výrobu určenou na speciální pečení nebo vaření. Mezi velmi zdravou variantou se objevila v regálech obchodů i stará novinka. V podstatě se jedná o špaldovou mouku, která byla chvíli v zapomnění, jelikož ji nahradila klasická pšenice. Přitom špalda jako taková obsahuje všechny základní složky, které jsou velmi důležité pro zdravý organismus. Inu naštěstí je zpět a máme ji k dispozici v několika různých druzích. 

Využití mouky

Vzhledem k tomu, že obsahuje bílkoviny, minerální látky jako je fosfor, železo, hořčík a zinek, dále vitamíny a vlákninu, tak je skutečně svým složením kvalitnější, než běžně jiná pšeničná verze mouky. Také si ji lze zakoupit v celozrnné podobě a v podstatě se dá prakticky využít v kuchyni úplně stejně, jak jsme zvyklí u klasické verze. Samozřejmě celozrnná špaldová mouka má daleko vyšší výživové hodnoty. Ať se rozhodneme upéct chléb nebo koláče, tak musíme počítat s tím, že budou na pohled jiné barvy, o trochu tmavší, než jsme zvyklí, ale chuťově budou skvělé. 

Kvalita na prvním místě

Kdo vsadí na jistotu a chce skutečně Bio kvalitní produkty, tak si může zakoupit i Bio špaldovou mouku, kdy jsou zrna skutečně zpracovávána za přísných podmínek a to tak, že se nepoškozují a tudíž zachovávají i lepší nutriční hodnoty. Špaldová mouka https://www.nakliceno.cz/mouky/spaldova-mouka/ je nabízená též v několika variantách a tak může dokonale uspokojit uživatele, ale i strávníka. Cena bude rozhodující podle toho, o jakou mouku se bude jednat a také jak se zpracovávala. Pokud skutečně preferujeme Bio produkty, tak musíme počítat s vyšší investicí. Je to zkrátka cena za to, že mouka se vyrábí v kontrolovatelném zemědělství. Vše se poté odehrává za velmi přísných a hlídaných podmínek, pro nás to ovšem znamená jistou záruku kvality. 

Profi články
  • 4
    Shares

Leave a comment